Anna eläimille ääni!

Kati Pulli

Kati Pulli

Varsinainen vaalipäivä lähestyy. Ehdokkaiden kampanjointi käy kuumimmillaan. Juuri nyt on hyvä aika vaatia ehdokkailta lupauksia myös parempaan eläinten kohteluun. Samalla on oltava tarkkana valitessa, ketä itse äänestäisi: Tyhjät lupaukset eivät eläimiä paljon auta.

Tämän vuoden eduskuntavaalit ovat eläinsuojelun kannalta erityisen tärkeät. Eläinsuojelulain kokonaisuudistus on tulossa. Seuraava hallitus ja kansanedustajat ovat avainasemassa päättämässä siitä, miten eläimiä saa tulevaisuuden Suomessa kohdella.

Mutta miten löytäisi ehdokkaan, joka paitsi puoltaa eläinten parasta myös työssään aktiivisesti edistää sitä? Vaikka aihepiiri on jatkuvasti esillä mediassa, jostakin syystä eläinsuojeluteemat eivät ole päässet osaksi yleisimpiä vaalikoneita. Tämä on valitettavaa. Mutta koska valittelu ei auta, me toteutimme eläinsuojeluteemaisen vaalikoneen valintasi avuksi. Samoin tiedustelimme ehdokkailta heidän kantaansa turkistarhaukseen. Sadat ehdokkaat eri puolueista ovat ilmoittaneet kannattavansa tavoitettamme turkistarhauksen lopettamisesta. Ennen äänestämistä, käy varmistamassa, että oma ehdokkaasi on mukana! Jos ei ole, kysy häneltä syytä.

Animaliassa olemme erittäin iloisina ottaneet viime aikoina vastaan lukuisia puheluita suomalaisilta, jotka ovat kertoneet vaihtaneensa äänestyspäätöstään puolueesta toiseen turkistarhaukseen liittyvien asenteiden vuoksi. Osa puolueista edistää turkistarhauksen lopettamista. Osalle turkistarhauksen jatkaminen on tavoitteena. Osa taas liikkuu välimaastossa. Me haluamme tiedottaa, mihin joukkoon mikäkin puolue kuuluu. Eduskuntavaaleissa kyse on pääasiassa puoluevaaleista: Ehdokkaalle antamasi ääni tukee koko puoluetta ja sen valtaa. Jos eläinsuojelu on sinulle kynnyskysymys, valitse eläinsuojelua edistävä puolue. Jos puolueen valinta muilla perustein on sinulle tärkeämpää, voit valita sellaisen ehdokkaan, joka edistää puolueen sisällä eläinsuojelua. Olemme kysyneet eduskuntapuolueilta heidän kantaansa eläinsuojeluteemoihin. Vastaukset löydät täältä.

Annetaan näissä vaaleissa ääni myös eläimille!

Kati Pulli
Kirjoittaja on Animalian kampanjapäällikkö

P.S. Eduskuntavaalit toimitetaan ensi sunnuntaina 17.4.2011 klo 9-20.

Tietoja Animalia

Tässä blogissa vierailevien kirjoittajien mielipiteet ovat henkilökohtaisia, eivätkä välttämättä edusta Animalian virallista kantaa. Animalia on Suomen johtava eläinsuojelujärjestö, joka edistää eläinten hyvinvointia ja oikeuksia Suomessa ja kansainvälisesti. Animalian pääasialliset toimintakohteet ovat koe-eläintoiminta, kotieläintuotanto ja turkistarhaus. Animalia tiedottaa, kampanjoi, vaikuttaa lainsäädäntöön ja asenteisiin. Animalia toimii vain avoimesti ja laillisia keinoja käyttäen.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s